Skip to main content

Markant Carping

3.7/5 Waardering (180 beoordelingen)

Dit water is te boeken via:

The Carp Specialist

Markant Carping is een betaalwater van 3 hectare met 3 stekken voor maximaal 6 vissers. Het water is in de jaren 70 gegraven ten behoeve van de zandwinning. Op elke stek staat een compleet ingerichte Bell-tent. Dit is een luxe en ruim onderkomen voor maximaal 2 vissers en voorzien van 2x 1-persoonsbedden, stroom, verwarming, opbergruimte, koelkast, gas, kooktoestel, wateraansluiting en verlichting. Je hoeft alleen zelf je eigen slaapzak, kussen, potten en pannen mee te nemen.

De maximale diepte van Markant Carping bedraagt zo’n 3,5 meter en het water is rondom begroeid met riet, struiken en bomen. Door de vorm van het water, een soort hoefijzer ontstaan twee baaien en een centraal gedeelte. Daardoor heeft het water van slechts 3 hectare wel een overlengte van ongeveer 1,3 kilometer en veel ruimte op de stekken. Om de rust rondom het water te garanderen én om minimale overlap te hebben met de outdooractiviteiten van Markant, zal het betaalwater alleen van oktober t/m april geopend zijn voor de karpervisserij.

Het karperbestand op Markant Carping

Naar schatting zwemmen er zo’n 90 karpers en 2 meervallen op het water. Ongeveer 25 kleinere spiegelkarpers tot 10 kilo en zo'n 65 schubkarpers met gewichten tot 21 kilo. Het gemiddelde gewicht van alle gevangen vissen zal rond de 11kg liggen. 

Vanwege de aanwezig van obstakels is het gebruik van een roeiboot of kano sterk aanbevolen, een kano is standaard inbegrepen in de prijs en er ligt op elke stek een kano. Hiermee kunt u uiteraard stekken zoeken en uw montages uitvaren. 

Contact

  • Telefoon: partnership vermelding?
  • E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Facebook: partnership vermelding?
  • Instagram: partnership vermelding?
  • Youtube: partnership vermelding?

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.