Skip to main content

Het Eendenveld

3.6/5 Waardering (291 beoordelingen)

Dit water is te boeken via:

The Carp Specialist

Het Eendenveld is een betaalwater van 5 hectare voor maximaal 5 vissers.

Het Eendenveld heeft 5 stekken voor maximaal 5 vissers.  De stekken 1 t/m 4 liggen aan de noordzijde van het water en liggen dichtbij elkaar. Stek 5 ligt aan de zuidzijde en is een mooie stek om rustig alleen te vissen. Op de stekken 1, 2, 3 & 4 zijn steigers aangelegd, Vanaf stek 5 kunt u gewoon vanaf de kant vissen.

De gemiddelde diepte van Het Eendenveld is zo’n 6-8 meter. Er zijn enkele diepere stukken te vinden en het loont zeker om uw stek zorgvuldig te verkennen voordat u gaat vissen. De bodemstructuur is wisselend grind, zand, en modder. Ook zijn er enkele wiervelden te vinden op het water. 

Het karperbestand op Het Eendeveld

Rond 2010 zijn er door locals ongeveer 120 spiegelkarpers uitgezet op het water. Bij uitzetting wogen de karpertjes tussen de 1-2kg. Momenteel worden deze vissen terug gevangen tussen de 8 - 16kg. Daarnaast bevat het water nog een origineel bestand, ongeveer 20 schubkarpers met gewichten tot ongeveer 18kg.

Op 30 december 2019 heeft de vaste Franse viskweker één van zijn snelst groeiende kweekkarpers geleverd, een schubkarper van ongeveer 8 jaar oud met een gewicht van 25,6kg, de absolute topper van het water. Op donderdag 22 april 2020 zijn er ook nog eens zo'n 50 snelgroeiende Hongaarse spiegelkarpers uitgezet om het visbestand aan te vullen. Tenslotte zijn er op dinsdag 8 december 2020 32 schub- en spiegelkarpers uitgezet en in het vroege voorjaar van 2021 is een grote visuitzetting van zo'n 200 Hongaarse spiegelkarpers uitgevoerd.

Snel opgeteld komen we op ongeveer 425 karpers voor Het Eendeveld en dat is veel voor een water van 5 hectare!

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.