Skip to main content

Premium Partners

  • The Carp Specialist

    The Carp Specialist

Simavis karperwater Friesland

3.4/5 Waardering (192 beoordelingen)

Dit Nederlandse betaalwater is ruim 12,8 hectare groot en ligt nabij de A6 in Friesland, vlakbij Lemmer. Het is ontstaan door zandwinning in de jaren 70.

simavis spiegelkarper

.
Nadat wij, Simon en Maria Krens, in 2008 ons bedrijf hadden verkocht ontstond het plan om een goed karperwater in Nederland te ontwikkelen naar Frans model. We kochten een huis met het water en ontwikkelden in een aantal jaren een perfect viswater met ruime stekken en goede sanitaire voorzieningen in een mooie omgeving. Op 26 april 2013 ontvingen wij de eerste vissers.

Schitterend karperbestand Simavis

Op het water zijn door ons verschillende uitzettingen gedaan van spiegelkarpers en schubkarpers. In totaal een kleine 500 stuks waaronder 60 karpers tussen de 16 en 20 kilo. De eerste uitzetting vond plaats op12-12-2009 en de laatste in februari 2014
Rond het water is er keuze uit 7 stekken waarvan 3 met stroom direct op de stek, en 4 met stroompunten op loopafstand. Op de stek zijn schepnetten, onthaakmat en weegsling aanwezig. Tevens staat er een vaste weegpaal met digitale weger en ligt er betadine om de vis te behandelen.

simavis dieptekaart

Uitstekende sanitaire voorzieningen bij Simavis

Bij Simavis zijn goede sanitaire voorzieningen aanwezig. Er zijn 2 nette w.c’s, en een ruime douche met heerlijk warm water.
Tevens is er een “afwasplek” voor de liefhebbers. Daar kunt u ook vers drinkwater tappen. Bij beide toiletgebouwen kunt u, tegen een kleine vergoeding, gebruik maken van een lockerkastje voorzien van een stopcontact, voor het opladen van telefoon, kleine accu’s etc. Het meenemen van een kleine stekkerdoos kan hier handig zijn.

simavis overzicht stek

Om vanaf uw stek bij de voorzieningen te kunnen komen heeft u per stek de beschikking over een fiets. Daarmee kunt u ook makkelijker bij de auto komen die bij de ingang of bij onze woning geparkeerd moet worden. De in en uitgang van de plas bevindt zich nabij stek 1.

Verse broodjes

Vers(e) brood(jes) wordt iedere dag (behalve op zondag) op bestelling door ons bij u op de stek gebracht. U kunt bij ons terecht voor het afnemen van een compleet BBQ pakket en overige warme maaltijden kunt u op bestelling laten bezorgen vanuit Lemmer. (bij ingang van de visplas).
Bezoek onze website voor meer info , de vangsten en ons mooi opgebouwde visbestand.
Bekijk deze Film voor een impressie.

Contact

  • Ruimte voor extra contactgegevens en links voor Partnership betaalwateren 

    exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar ook op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.