Skip to main content

Premium Partners

  • The Carp Specialist

    The Carp Specialist

De Ronde Bleek

3.6/5 Waardering (534 beoordelingen)

De ronde bleek is een karperwater met een oppervlakte van ca. 2,5 hectare. De Ronde Bleek kent veel variatie als het gaat om pleisterplekken voor de karpers. Rietkragen, strekdammetjes, eilandjes, paaiplaatsen, zandbanken met 0,5 tot 3 meter water, flauwe taluds, steile taluds en dieptes tot 10 meter, zachte bodems en harde bodems.

Het visbestand op de Ronde Bleek

Het visbestand van de Ronde Bleek bestaat uit ongeveer 160 spiegel, schub en rijenkarpers in de gewichtsklasses van 3 tot 27,4 kg. Er zwemmen diverse 15 kilo + vissen en een aantal 20 kilo+ vissen De karpers zijn vanaf 2009 in verschillende fases geïntroduceerd in het karpermeer. De laatste uitzetting van karpers is in 2019 gedaan. De uitzetting bestond uit eigen gekweekte karpers. Uniek! Het gemiddeld gewicht ligt rond de 13 kg.

Het visbestand is opgebouwd uit ca. 35 % ”Valkenswaard” spiegels, ca. 40 % ”Villedon” spiegels, 5 % Hongaarse spiegels, en ca.20 % schubkarpers.

Daarnaast zitten er 7 graskarpers waarvan de grootste ruim 100 cm en ruim 15 kg is. Ook zwemmen er 2 diamantsteuren tot over de meter. Ongeveer 2/3 van het karperbestand bestaat uit spiegelkarpers en 1/3 zijn schubkarpers. De vissen zijn afkomstig van bonafide leveranciers en betrouwbare herkomst en tot de huidge formaten opgekweekt op De Ronde Bleek zelf. De rijkdom aan natuurlijk voedsel, de aangename watertemperatuur (door de diepte) en het bijvoeren van de eigenaar zorgen voor een gezonde en goed groeiende karperpopulatie, die niet zomaar opgeven tijdens een dril!

De Faciliteiten

Op de Ronde Bleek zijn zeer goede faciliteiten aanwezig. Direct aan het meer is een ruimte met douche, toilet, twee urinoirs, een wasbak, magnetron, koelkast en diepvries. Op enkele minuten lopen van het meer bevindt zich een kantine, hier is ook een toilet aanwezig. Tevens kan hier drinken, soep en een kleine versnapering worden gekocht.
Het is ook mogelijk om een appartement te huren. Deze ligt naast de kantine op enkele minuten lopen van het meer. Het volledig ingericht appartement biedt plaats voor 4 personen en is voorzien van een woonkamer, keuken (incl potten en pannen), douche, toilet en 2 slaapkamers met ieder 2 éénpersoonsbedden.

De stekken op de Ronde Bleek

Op de Ronde Bleek zijn 3 stekken aangelegd.

Er kan vanaf twee zijden van het meer gevist worden. De stekken zijn dusdanig ingericht dat men geen last van elkaar zal ondervinden tijdens het vissen. Stek 1 en 2 zijn eenpersoonsstekken die naast elkaar liggen. Stek 5 is een twee persoonsstek die aan de overzijde van het water ligt. De stekken zijn voorzien van verschillende niveaus, zodat bij elk water niveau goed en veilig gevist kan worden. Op iedere stek is een weegpaal en onthaakmat aanwezig. Daarnaast worden weegzakken en schepnetten voorzien. Laat je eigen schepnet, weegzak of onthaakmat dus thuis alstublieft! Daarnaast is er op elke stek een boot aanwezig. Een motor en accu zijn te huur.

Op elke stek staat een vissershut van 3,6 x 4,25 meter. De hut is ruim 3 meter hoog en heeft een mooi afdak. De vissershutten zijn niet gemeubileerd. Er is nog steeds plek om uw eigen tent of paraplu te plaatsen indien u dit wenst.

Contact

  • Ruimte voor extra contactgegevens en links voor Partnership betaalwateren 

    exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar ook op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.