Skip to main content

Premium Partners

  • The Carp Specialist

    The Carp Specialist

De Leemputten

3.6/5 Waardering (167 beoordelingen)

Natuurpark de Leemputten kent een prachtig oud visbestand met schub-, spiegel- en lederkarpers van het Heidemij ras welke +- 40 jaar geleden zijn uitgezet. Er zwemmen diverse 20+ kg karpers. De waterplas is ontstaan door Leemwinning voor de vroegere steenfabriek in Groenlo. Vanaf 1975 is de leemwinning gestopt en is de natuur zijn gang gegaan. Dat zie je terug als je aan het water zit. 

Het hele water binnen de omheining is ruim 5 hectare groot en het water kent verschillende sectoren, met allerlei doorgangen en eilandjes. Het is absoluut geen runwater maar zeker een uitdagend water om te vissen. Veel wisselende dieptes met harde en zachte stukken op de bodem, met verschillende dieptes van 30cm tot 3m, en met plaatselijk veel opstakels in het water. 

Er zijn twee mooie visstekken aangelegd op het breedste deel van het water, die te bereiken zijn met de auto. Hier staat ook een pipowagen met water en elektra, een zitje, elektrische verwarming, een douche en wc, waarmee het een geschikte plek is voor je basiskamp. Echter je bent vrij om 's nachts uit te wijken naar een plekje op één van de eilandjes. Eigen tent en kookgerei dienen zelf te worden meegebracht.

Gebruik van eigen onthaakmat, landingsnet en weigh sling/bewaarzak zijn niet toegestaan, deze worden bij aankomst door de eigenaar verstrekt. Het is mogelijk een vissersbootje te huren met elektromotortje.

Contact

  • Ruimte voor extra contactgegevens en links voor Partnership betaalwateren 

    exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar ook op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.