Skip to main content

Premium Partners

  • The Carp Specialist

    The Carp Specialist

De Ganzenkuil

3.4/5 Waardering (278 beoordelingen)

In de provincie Gelderland, vlak aan de rivier de Waal en onder de rook van Nijmegen ligt het prachtige 19 hectare water De Ganzenkuil. Een zandwinningsput met een diepte tot 22 meter, waarbij de lange kanten snel naar grote diepte gaan en waarbij de kopse kant een rustiger diepteverloop heeft. Het water is kristal helder. Doordat het water in de achtertuin van de eigenaar ligt is er maar een klein select groepje geweest dat hier heeft mogen vissen.

Back to nature

Het water is omzoomd door wilde natuur en je waant je hier echt in een vissers paradijs. Overhangende bomen, lelievelden, hoog gras, enkele nieuwsgierige koeien en soms een ree die water komt drinken. Weg van de drukte en terug in de natuur. Zo is het en zo moet het blijven. Geen keurig aangelegde stekken en een clubhuis. Back to nature is wat je hier krijgt. En is dit wat je zoekt dan wil je hier nooit meer weg. Een redelijk onbekend bestand omdat de enkeling die hier mocht vertoeven de geheimen voor zich heeft gehouden. Wel weten we dat de eigenaar van De Ganzenkuil, een recreatieve visser die soms een hengeltje uitgooide vanaf het terras, een gemiddeld gewicht ving van boven de 15 kilo. En ook wij van De Vissende Hollander hadden hier in een testsessie een gemiddeld gewicht, direct na de paai, van 14,5 kilo. Dus dat beloofd wat voor de toekomst.

Een uitdagende visvakantie!
Het is niet mogelijk om met de auto aan de waterkant te komen. Vanaf de parkeerplaats bij de eigenaar van De Ganzenkuil is het ongeveer 150 meter lopen naar de waterkant alwaar je met de eigen boot naar je stek kan varen. Ook is het mogelijk om naar de stek te lopen met de spullen. De verste stek zal, vanaf de aankomstplaats, ongeveer zo een 600 meter zijn. Een goede trolly is hier dan ook erg prettig. Hoewel er vanaf de meeste stekken gewoon uitgegooid kan worden (enkele stekken kan zelfs direct onder de hengeltop gevist worden vanwege de grote dieptes direct onder de kant) is een boot in onze optiek toch prettig. Er staan veel bomen met overhangende takken aan het water en ook als de vis zich richting de lelievelden begeeft is het prettig om vanuit de boot de vis te kunnen drillen. En geloof me, als de vis eenmaal de diepte induikt en je zit erboven met je boot beleef je een unieke ervaring. Zeker als de vis zich vanuit de diepte in het heldere water zich voor het eerst laat zien.

Het bestand
Helaas zijn er uit het oude bestand een aantal grote karpers gestorven enkele jaren geleden. Karpers tot wel 30 kilo!! aan toe. Wel is het bestand 3 jaar en 5 jaar geleden aangevuld met jonge, snel groeiende schub en spiegelkarpers tot een kilo of 10. Deze zijn inmiddels ook aardig gegroeid zoals het gemiddeld gewicht laat zien. Wat er nog zwemt van het oude bestand is niet bekend. Wel wisten we een aantal hele mooie oud ogende en donkere spiegels en schubs te vangen die de 15 kilo grens wisten te overschrijden.

Voor het avontuur!
De Ganzenkuil is zeker geen water voor de beginnende karpervisser en ook niet voor de visser die een gemaaide stek wil met een steigertje en luxe toilet en douche voorzieningen. Maar wie komt voor de wildheid, de ongerepte natuur, het heldere water met haar prachtige en zeer hard vechtende bewoners. Vissers die gaan voor het avontuur. Deze vissers hoeven niet verder te zoeken. Het Whalhala bestaat.

Contact

  • Ruimte voor extra contactgegevens en links voor Partnership betaalwateren 

    exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar ook op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.