Skip to main content

Premium Partners

  • The Carp Specialist

    The Carp Specialist

Carplantis

3.2/5 Waardering (317 beoordelingen)

Deze 8 hectare grote zandafgraving is specifiek ingericht voor het vissen op karper. Door de aanleg van een viertal, zeer ruime, tweepersoons stekken is er meer dan voldoende ruimte voor elke visser.

Het karperbestand op Carplantis is uniek te noemen voor Nederlandse begrippen en het gemiddelde gewicht van de karpers ligt ruim boven de dertig pond (15kg), met een zeer groot aantal vissen boven de veertig ponds grens (20kg+)

Carplantis is een zandafgraving van ongeveer 50 jaar oud en is ontstaan door zandextractie voor de aanleg van de N33 in 1960. Het water kent dieptes tot ruim 14 meter met een heel gevarieerd bodemverloop. In de oeverzones is veel riet aanwezig en in mindere mate wier. Rond om de gehele plas staan grote eiken, berkenbomen en lagere beplanting, waardoor het water heel beschut ligt.

Een typische zandafgraving is relatief voedselarm, echter Carplantis bevat grote aantallen kleine inheemse kreeftjes (veroorzaken weinig tot geen last bij het vissen), zwanenmosselen, driehoeks en zebra mosselen, slakken en watervlooien. De plas wordt gevoed door grondwater via wellen en regenwater. Het waterniveau is stabiel met slechts een verschil van maximaal 30cm tussen zomer en winter.

De bodem is relatief hard in de ondiepere zones en word zachter in de diepere gedeeltes. De bodemkleur is variƫrend van donkergeel op de harde stukken tot donkergrijs/groen bij de zachtere delen. Het goed onderzoeken en uitpeilen van de visplekken is dus essentieel.

Voorzieningen Carplantis

In het clubhuis is een badkamer en voorzieningsruimte gecreƫerd voor de gasten. Gebruik is begrepen in de prijs. De badkamer is voorzien van toilet, was en regendouche.

  • Clubhuis met een 50m2 overdekt terras
  • electra en stromend water

Het clubhuis heeft elektriciteitsaansluitingen en stromend (drink)water aanwezig. In de voorzieningsruimte is een grote 500 liter vriezer(boilies), een koelkast, een magnetron en (gratis gebruik van) een koffieautomaat. Tevens zijn er voor elk koppel lockers met een stroompunt erin zodat telefoon, tablet en laptop veilig achter slot en grendel kunnen worden opgeladen. Ook is elke visstek voorzien van een 230v stroompunt met lader voor bootaccu's

Contact

  • Ruimte voor extra contactgegevens en links voor Partnership betaalwateren 

    exclusieve maatwerk mogelijkheden! Niet op 1, maar ook op meerdere websites tegelijkertijd uw bedrijf promoten. Meer informatie

Alternatieven

Twijfel over een betaalwater ?

Toch misschien een camping aan het openbaar water, of een bungalowpark met karpermogelijkheden?

Kijk eens op campings aan het water, of bekijk eens de bungalowparken van Landal en Centerparcs met karpermogelijkheden.